Σελίδες

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

9oς Αγώνας Δρόμου Μνήμης Μακεδονομάχων

 


9oς Αγώνας Δρόμου Μνήμης Μακεδονομάχων

Μεσημερίου Έδεσσας

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Ωρα εκκίνησης : 11.45


Προκήρυξη λαϊκού αγώνα δρόμου με την ονομασία, Αγώνας Δρόμου Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου Έδεσσας, 12χλμ (Μεσημέρι Φλαμουριά και επιστροφή), την Κυριακή 04-02-2024 και τον παράλληλο αγώνα: 500μ παιδιών (6,7,8,9,10,11,12 ετών) Δημοτικού Σχολείου Μεσημερίου Έδεσσας.


Ο Δήμος Έδεσσας, το Τοπικό Συμβούλιο του Δ.Δ. Μεσημερίου του Δήμου Έδεσσας, ο Σύλλογος Απόγονων Μακεδονομάχων Έδεσσας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Μεσημερίου "Ο Αριστοτέλης", τον Ποδηλατικό σύλλογο Έδεσσας «Αερωπός», τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΔΕΗ Ν.Πέλλας, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας & περιχώρων και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Έδεσσας συνδιοργανώνουν τον λαϊκό αγώνα

"9ος Δρόμος Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου Έδεσσας»

(Μεσημέρι – Φλαμουριά και επιστροφή) και τον παράλληλο αγώνα 500μ, παιδιών Δημοτικού Σχολείου Μεσημερίου.


Ο αγώνας γίνεται προς τιμή και μνήμη των πεσόντων γηγενών Μακεδόνων Μακεδονομάχων του Μεσημερίου που έπεσαν σε μάχη στις 2 Φεβρουαρίου 1905 στην ίδια διαδρομή.

ΑΓΩΝΑΣ 12 χλμ

1. Περιγραφή Διαδρομής 12χλμ: Η διαδρομή διεξάγεται εξ’ολοκλήρου σε άσφαλτο, με ανηφοροκατηφόρες και συνολικά υψομετρικά περίπου 200μ. Ξεκινάει από την γραφική & πλακόστρωτη πλατεία Μεσημερίου του Δήμου Έδεσσας, ακολουθώντας τον επαρχιακό δρόμο προς Φλαμουριά όπου πραγματοποιείται αναστροφή και επιστροφή στην πλατεία Μεσημερίου όπου θα γίνει και ο τερματισμός.

2. Τόπος Εκκίνησης: Πλατεία Μεσημερίου του Δήμου Έδεσσας.

3. Τόπος Τερματισμού: Πλατεία Μεσημερίου του Δήμου Έδεσσας.

4. Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2024

5. Ώρα Εκκίνησης: 11:45πμ

6. Διαδρομή - Χρονομέτρηση: 12χλμ (ασφάλτινη διαδρομή). Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά. Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να φορούν ευδιάκριτα τον αριθμό συμμετοχής. Χωρίς αριθμό συμμετοχής ο δρομέας ακυρώνεται. Στο μέσο της διαδρομής θα υπάρχει σταθμός ελέγχου χρόνου / διέλευσης και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και στην ενδιάμεση ζώνη ελέγχου ακυρώνεται.

Μόνο οι αθλητές που: (α) συμμετείχαν και αγωνίστηκαν έγκυρα, (γ) παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου σε όλες τις ζώνες ελέγχου (split time), (δ) τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα (150') συμπεριλαμβάνονται στα τελικά αποτελέσματα ενώ μόνο για αυτούς ανακοινώνεται η τελική επίδοση και οι ενδιάμεσοι χρόνοι τους, ενώ τους αποστέλλεται και πιστοποιητικό συμμετοχής και επίδοσης εφόσον έχουν αποστείλει το e-mail τους.

7. Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 3ο χλμ. (νερό), στο 6ο χλμ. (νερό + ισοτονικά) στο 9ο(νερό) και στον τερματισμό νερό + ισοτονικά και φρούτα

8. Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν τερματίσει σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Σε διαφορετική περίπτωση θα κινούνται στον επαρχιακό δρόμο με δική τους ευθύνη. Όριο τερματισμού: Ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού, ορίζονται οι 2 ώρες και 30 λεπτά, δηλαδή, η 14.15μ.μ.. Μετά από την ώρα αυτή, οι αθλητές/τριες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.

9. Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής.

10. Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ιστοσελίδας www.edessacity.gr ΔΡΟΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ με μέριμνα της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού & της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης & Ισότητας των δύο φύλων, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα εγγραφής. Το κόστος συμμετοχής είναι 10,00 ευρώ. Τα χρήματα θα καταθέτονται στους Τραπεζικούς Λογαριασμούς

ΙΒΑΝ GR90 0172 2530 0052 5308 8857 589

(Σύλλ.Συντ/ων ΔΕΗ Ν.Πέλλας)

θα πρέπει με την κατάθεση των χρημάτων να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο όπως αναγράφεται στην δήλωση συμμετοχής σας οπωσδήποτε. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 31.01.2024.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές και την ημέρα του αγώνα (έως και μια ώρα πριν την έναρξη) για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών, με κόστος συμμετοχής στα δώδεκα (12€) ευρώ.

11. Έπαθλα & Ηλικιακές κατηγορίες: θα βραβευθούν με κύπελλα οι τρεις πρώτοι αθλητές των γενικών κατηγοριών και οι πρώτοι νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας. Θα βραβευτούν με μετάλλια οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας Μετάλλια αναμνηστικά με το λογότυπο του αγώνα θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Για τους άνδρες: 18 έως 29, 30-39, 40-49, 50- 59, 60 και άνω

Για τις γυναίκες: 18 έως 34, 35 και άνω

Οι νικητές των γενικών κατηγοριών εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

12. Αναμνηστικά δώρα: Στους τερματίσαντες θα δοθεί σακούλα που θα περιλαμβάνει μετάλλιο, νερό και άλλα διατροφικά προϊόντα.

13. Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 4 Φεβ 24 στην αφετηρία (στην πλατεία Μεσημερίου Έδεσσας) μεταξύ 10:00πμ και 11:30πμ, στο σημείο εκκίνησης.

14. Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων & ιματισμού: Οι δρομείς μπορούν να τοποθετούν τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα μέσα στον σάκο τους και να τον παραδίδουν στην γραμματεία εθελοντών στο χώρο εκκίνησης στο κοινοτικό κατάστημα. Μέχρι τις 11πμ (το αργότερο 60 λεπτά πριν την εκκίνηση), οι δρομείς θα πρέπει να έχουν παραδώσει στο Κοινοτικό Κατάστημα, τους σάκους τους με τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα, πάνω στους οποίους θα έχει αναγραφεί ο αριθμός συμμετοχής τους προκειμένου να τα παραλάβουν στον τερματισμό. Εθελοντές της Οργανωτικής Επιτροπής θα είναι στη διάθεση των δρομέων για την εξυπηρέτησή τους.

15. Αποδυτήρια – Ιατρείο: Αποδυτήρια και Ιατρείο θα υπάρχουν στην εκκίνηση/τερματισμό στην πλατεία Μεσημερίου. Ιατρός θα υπάρχει με την μέριμνα του ΕΚΑΒ και της αρμόδιας Αντιδημαρχίας. Εθελοντές και διασώστες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διάσπαρτοι σε ολόκληρο το μήκος της διαδρομής παρέχοντας πρώτες βοήθειες και επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους της υγειονομικής κάλυψης του Αγώνα.

16. Ώρα Απονομών: Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στις 2:00μμ

ΔΡΟΜΟΣ 500μ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ

Πλατεία Μεσημερίου Δήμου Έδεσσας

Η Συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου θα είναι δωρεάν.

Υπεύθυνη δήλωση ότι "επιτρέπω στον γιο/κόρη μου να συμμετάσχει στον αγώνα 500μ και ότι το παιδί έχει εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό" θα υπογραφεί από τον κηδεμόνα την ημέρα δήλωσης συμμετοχής του παιδιού του στο χώρο εκκίνησης/τερματισμού στην πλατεία Μεσημερίου Έδεσσας.

Δεν θα υπάρχει βράβευση των πρώτων νικητών. Ο αγώνας είναι για την συμμετοχή και την χαρά των μικρών ηλικιών και η γνωριμία τους με το τρέξιμο. Μετάλλια και δώρο θα δοθούν επίσης σε όλους τους τερματίσαντες

Πληροφορίες :

Χρήστος Ροδίφτσης 6945770475

Γρηγόρης Σιώνης 6972260438

Σωτήρης Δραγούμης 6936102587

Βαγγέλης Κυριακού 6944884141

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ:

Από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Έδεσσα, μία απόσταση περίπου 1 ώρας και 20 λεπτών. Στην συνέχεια περνώντας την Έδεσσα, κατευθυνόμαστε προς Φλώρινα, και στρίβουμε αριστερά στο 1χιλ.στο φανάρι προς Μεσημέρι. Εναλλακτικά παρακάμπτοντας την Έδεσσα από την περιφερειακή προς Άγρα και Φλώρινα στο φανάρι στρίβουμε δεξιά.

Από Κοζάνη ακολουθώντας την Εθνική Οδό προς Έδεσσα στρίβουμε στο φανάρι αριστερά για Έδεσσα και αμέσως δεξιά για Μεσημέρι.

Στο GPS θα το βρείτε ως Μεσημέρι 58200 - Mesimeri 58200

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου