Σελίδες

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

 

7η  ΑΝAΒΑΣΗ ΚΑΪΜAΚΤΣΑΛΑΝ Podilato.eu  ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ 2021

Λόγω της ένταξης του Νομού Πέλλας από 18/9/2021 στη κόκκινη ζώνη υψηλού κινδύνου covid-19, ο αγώνας αναβάλλεται. 

Tην Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου  2021 ο  ΠΑΣ Αερωπός Έδεσσας σε συνεργασία με τον  Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας,  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερασιάς ¨Ο Αριστοτέλης", τη ΔΗΚΕΔΕ Έδεσσας και την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας  διοργανώνουν Αγώνες Ποδηλασίας Δρόμου Ανάβασης με μαζική εκκίνηση, με την επωνυμία 7η Ανάβαση Καϊμακτσαλάν Podilato.eu.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Αγώνας 34 χλμ. : Άνδρες, , Έφηβοι,  Μάστερς (Α-Β-Γ-Δ), Sportive (άνω των 19 ετών 19-29,  30-39, 40-49, 50 -59, 60+)

Αγώνας 21 χλμ.: Παίδες, Γυναίκες, Sportive (Άνδρες: 15-18, 19-39, 40+, Γυναίκες 15+)

Αν σε κάποια κατηγορία δεν συμπληρωθεί το όριο των τριών αθλητών τότε αυτή συγχωνεύεται με την μικρότερη ηλικιακά.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2019

·        Ωρα εκκίνησης 10:30, για την διαδρομή των 34χλμ.

·        Ώρα εκκίνησης 10:30, για την διαδρομή των 21χλμ.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Α: ΕΔΕΣΣΑ – ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ:

Αγώνας ανάβασης 34 χλμ με 1970μ περίπου υψομετρική διαφορά με εκκίνηση από το κέντρο της πόλης Έδεσσας (τοποθεσία Μικροί Καταρράκτες) και τερματισμό το καταφύγιο και Χιονοδρομικό Κέντρο του όρους Καϊμακτσαλάν σε υψόμετρο 2030  μέτρα. Θα γίνει προεκκίνηση περίπου 2 χλμ έως την έξοδο της πόλης και θα δοθεί η εκκίνηση εν κινήσει.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Β: ΚΕΡΑΣΙΑ – ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

Αγώνας  21χλμ με 1340μ υψομετρική διαφορά με εκκίνηση από το χωριό Κερασιά και τερματισμό το καταφύγιο και Χιονοδρομικό Κέντρο του όρους Καϊμακτσαλάν.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές/τριες ποδηλάτες που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Π. και έχουν θεωρημένα δελτία για το 2021. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής με απεριόριστο αριθμό αθλητών/τριών.

Στην κατηγορία Sportive/ΟΡΕΝ δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε κατόχους δελτίου Ε.Ο.Π  στις κατηγορίες που αναφέρονται στο πρόγραμμα των αγώνων.

Όλοι οι αθλητές συμπληρώνουν Υπεύθυνη Δήλωση ενσωματωμένη στη φόρμα εγγραφής του αγώνα στην οποία δηλώνονται τα εξής:

 "Συμμετέχω στον αγώνα με δική μου αποκλειστική ευθύνη, έχω εξεταστεί από ιατρό και έχω τη σωματική υγεία και ικανότητα ώστε να συμμετέχω στον αγώνα. Δηλώνω ότι είμαι απόλυτα υπεύθυνος για την σωματική μου ακεραιότητα κατά την μετακίνηση μου μέσα σε δημόσιους δρόμους.

Έχω την απόλυτη ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.  Οι διοργανωτές  ουδεμία ευθύνη φέρουν για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα.

Τέλος είμαι ενήμερος για τους κανονισμούς της ΕΟΠ συμφωνώ με όλους τους όρους συμμετοχής της διοργάνωσης και είμαι απόλυτα υποχρεωμένος να τους τηρήσω."

Αθλητές/τριες κάτων των 18 ετών  μπορούν να μετάσχουν μετά από ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Παρακαλούνται οι αθλητές να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως, για την καλύτερη προετοιμασία της οργάνωσης,

Α) στη φόρμα

Β) στο blog    http://dromoikerasiou.blogspot.gr/

Γ) στέλνοντας δήλωση στο mail xrodif@yahoo.gr

Δ) δηλώνοντας στα τηλ. 6945770475, 6977355340,  6972260438.

Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ για τους αθλητές Sportive και Masters για όσους δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα έως και την Τετάρτη 22/9/2021 στις 24:00.

Η πληρωμή θα γίνει στη γραμματεία κατά την παραλαβή των αριθμών. Την ημέρα του αγώνα θα υπάρχει δυνατότητα για μικρό αριθμό εγγραφών στον χώρο της αφετηρίας, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση με κόστος 20 ευρώ.

 

Τα σακίδια με αντικείμενα των αθλητών θα μεταφερθούν στο τερματισμό με ευθύνη της διοργάνωσης.  Επίσης θα φροντίσουμε για την μεταφορά πίσω στην Έδεσσα όσων αθλητών δεν διαθέτουν αυτοκίνητο με συνοδό.  Συστήνουμε να υπάρχει συνοδευτικό αυτοκίνητο καθώς είναι αδύνατο να εξασφαλιστεί μεταφορά για όλους τους αθλητές οι οποίοι θα ανέβουν στον τερματισμό πριν την εκκίνηση του αγώνα. 

 

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:

1. παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης. 

2. υπογράφουν στον κατάλογο των αθλητών κατά την παραλαβή των αριθμών.

3. φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό κράνος.

4. συμπεριφέρονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.

5. φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή.

6. οι τρεις (3) πρώτοι ποδηλάτες κάθε κατηγορίας είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στο βάθρο για την ανάδειξη των νικητών. 

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Αγώνας 34 χλμ.: Στην Γραμματεία Έδεσσας  (τοποθεσία Μικροί Καταρράκτες) από 08:30 π.μ. έως 10:00 π.μ.

Αγώνας 21 χλμ.: Στην Γραμματεία Κερασιάς από 09:00 π.μ. έως 10:00 π.μ.

Προς αποφυγή συνωστισμού οι ποδηλάτες  θα προσέρχονται σε χρόνο και σε ομάδες,  που θα ορίσει ο διοργανωτής, με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π. Απαραίτητη η προσκόμιση για ενήλικους αθλούμενους (18 ετών και άνω): PCR ή rapid test εντός 48ώρου (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση). Ανήλικοι αθλούμενοι (κάτω των 18 ετών) : self test την ημέρα του αγώνα.

 

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ:

Έδεσσα , χώρος εκκίνησης 8:00

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ:

Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π για την ποδηλασία δρόμου καθώς και της εγκυκλίου αγώνων με την μορφή αναβάσεων (εγκύκλιος ΤΕ2/2018).  Δεν επιτρέπεται η τροφοδοσία σε ενδιάμεσο σημείο, παρά μόνο στον Τερματισμό. Στους αγώνες αναβάσεων δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων από άλλα οχήματα πλην της διοργάνωσης καθώς και η συνοδεία αγωνιζομένων. 

 

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ 

Η διέλευση των αθλητών και αθλητριών θα καταγράφεται σε δύο σημεία της διαδρομής. Οι αθλητές και αθλήτριες είναι υποχρεωμένοι να φορούν κράνος και τον αριθμό τους σε εμφανές σημείο ώστε να μπορούν οι κριτές να τους καταγράφουν χωρίς πρόβλημα και καθυστέρηση.

 

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Θα υπάρχει  γιατρός στην διαδρομή του αγώνα καθώς και υποστήριξη από το ΕΚΑΒ Πέλλας

  

 

ΒΡΑΒΕΙΑ - ΕΠΑΘΛΑ

Στον 1ο κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο, μετάλλιο, δίπλωμα.

2ος και 3ος μετάλλιο, δίπλωμα

4ος 5ος 6ος δίπλωμα .

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:

Σαλέ Καϊμακτσαλάν 14:30

 

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ:

Θα ανακοινωθεί από την ΕΟΠ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:

Ροδίφτσης Χρήστος

Πληροφορίες τηλ.       6972260438,  6945770475    mail:   xrodif@yahoo.gr.

Συνεχής ενημέρωση στο   http://dromoikerasiou.blogspot.gr/

 

ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:

Διαδρομή Α:


Διαδρομή Β:


 

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και το βασικό κανονισμό της Ε.Ο.Π., αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου