Σελίδες

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

'Δρόμοι Κερασιού 2013' στην Έδεσσα

3ος Αγώνας ορεινής ποδηλασίας ‘Δρόμοι Κερασιού’ στην Έδεσσα
   

Για τρίτη χρονιά διεξήχθη με επιτυχία την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας ‘Δρόμοι Κερασιού’ στην Έδεσσα. Οι αθλητές απόλαυσαν μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή μέσα από αλλεπάλληλα φυλλοσκέπαστα τεχνικά μονοπάτια και δασικούς δρόμους όπου κυριαρχούσε φυσικά το σήμα κατατεθέν της περιοχής τα κατακόκκινα κεράσια Έδεσσας. Μοναδικό  ίσως σε πανελλήνιο επίπεδο και το πέρασμα των αθλητών μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου Έδεσσας.
Παρά την ζέστη που επικρατούσε τα πολλά σημεία υδροδοσίας και μάλιστα με παγωμένα νερά, απάλυναν την κούραση των αθλητών από τα 1250μ υψομετρικής διαφοράς της διαδρομής. To αποκορύφωμα βέβαια ήταν το πέρασμα μετά το 27ο χιλιόμετρο από τα εννιά ποτάμια, που δρόσιζαν ευχάριστα τα πόδια των αθλητών.
Στον αγώνα συμμετείχαν 93 ποδηλάτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Γρεβενά, Πάτρα, Γιάννενα, Κομοτηνή, Δράμα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Νάουσα, Κιλκίς κ.ά.) και βέβαια αρκετοί Εδεσσαίοι. Οι αθλητές τερμάτισαν κατενθουσιασμένοι από την διαδρομή αναφέροντας μάλιστα ότι την θεωρούν μια από τις καλύτερες ως προς την ομορφιά και την τεχνική στην Ελλάδα. Έδωσαν συγχαρητήρια για την οργάνωση, την τροφοδοσία, αλλά και την αμεσότητα και ευγένεια των εθελοντών σε ότι χρειάστηκαν.
Την κορδέλα του τερματισμού έκοψε πρώτος ο Γρεβενιώτης Παπανίκος Δημήτριος που έτρεξε για την ομάδα 1000 Δένδρα σημειώνοντας χρόνο 1:52:45 κάνοντας μάλιστα και ρεκόρ διαδρομής. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Μπουκουβάλας Παναγιώτης  με την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης με χρόνο 2:02:25, ενώ στην Τρίτη θέση κατετάγη ο Θεσσαλονικιός Παναγιώτης Κάσπαρης με την Podilato.eu Team-Βottechia και με χρόνο 2:04:06. Οι πρώτοι αθλητές κάθε κατηγορίας έλαβαν για έπαθλα μια πρωτοποριακή χειροποίητη σύνθεση μεταλλικού ποδηλάτη πάνω σε πέτρα που φιλοτέχνησαν ο Σταύρος Πασχαλίδης και ο Χρήστος Ροδίφτσης.
Τον αγώνα που οργάνωσε ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΔΕ Έδεσσας, τον σύλλογο καθηγητών Φυσικής Αγωγής Έδεσσας , τον Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Ν. Πέλλας, βοήθησαν με την πολύτιμη βοήθειά τους πάνω από 60 εθελοντές που ανάλωσαν χρόνο και ενέργεια για να στηρίξουν την προσπάθειά μας, παραμένοντας για ώρες μέσα στην πόλη, αλλά και στα μονοπάτια των γύρω λόφων, δείχνοντας τη σωστή κατεύθυνση της διαδρομής, δίνοντας νερά και εμψυχώνοντας όλους τους αθλητές. Στο τέλος του αγώνα οι αθλητές απόλαυσαν τα γνωστά τραγανά κεράσια «Βοδενών» αλλά και γεύσεις από τις ψησταριές της Έδεσσας.
Ευχαριστούμε θερμά:
Το Τμήμα Τροχαίας Έδεσσας και τον διοικητή της κ. Πλουγαρλή Βασίλειο
Την Δημοτική Αστυνομία Έδεσσας και τον διοικητή της Βιληγένη Ευστράτιο
Την Ραδιολέσχη Έδεσσας
Την ΕΔΟΜΑΚ Σκύδρας ο ‘Ηφαιστος’
Τον ΜΟΕ 2011
Την ΙΖ’ Εφορεία Κλασσικών Αρχαιοτήτων
Την Ecofood ΑΕ για τα νερά Δροσιά στις τροφοδοσίες
Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φλαμουριάς Έδεσσας για τα δροσερά κεράσια
Τα ποδηλατικά καταστήματα :
Bike center Καγιαλόγλου,
ΜΟΤΟ Γιούρος 
CICLISTA del NORD Σέξτος
για την αθλοθέτηση των μεταλλίων των επάθλων και των ενεργειακών gel Nutrixxion
Την εταιρία Μασούτης ΑΕ για τα ισοτονικά και τις μπανάνες
Τον Ιατρό του Αγώνα κ. Σερπετσή Κωνσταντίνο

Τα αποτελέσματα του 3ου Αγωνα ΜΤΒ είναι αναρτημένα εδώ
Φωτογραφίες του 3ου Αγωνα ΜΤΒ είναι αναρτημένες εδώ
Τα αποτελέσματα του 4ου Αγώνα RUN είναι αναρτημένα εδώ
Φωτογραφίες του 4ου Αγωνα RUN είναι αναρτημένες  εδώ
Βίντεο από το www.coolmodels.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου