Σελίδες

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

4ος ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ RUN

4ος Δρομος του ΚερασιοΥ στην Εδεσσα

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πτυχιούχων Kαθηγητών Φ.Α. Έδεσσας, τον Σύνδεσμο Επίσημων Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Πέλλας-Κιλκίς, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε.) και την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας διοργανώνει αγώνα δρόμου 22.000 μέτρων και περιπατητικού δρόμου 7000 μέτρων, και καλεί τους φίλους του τρεξίματος και της φύσης να συμμετάσχουν και να απολαύσουν την καταπράσινη Έδεσσα των κερασιών σύμφωνα με τον Μενέλαο Λουντέμη.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 και ώρα εκκίνησης 9:30 π.μ. (από τα Βρυττά Έδεσσας)
ΑΠΟΣΤΑΣΗ
22 χλμ.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Η εκκίνηση θα δοθεί από το 3ο χλμ Βρυττών Έδεσσας και ο τερματισμός θα είναι στο κέντρο της Έδεσσας (Πεζόδρομος). Οι δρομείς θα μετακινηθούν από την Έδεσσα στον τόπο της αφετηρίας, με ΤΡΑΙΝΟ που θα αναχωρήσει στις 8:37π.μ., από τον σιδηροδρομικό σταθμό Έδεσσας.
Η διαδρομή ξεκινά από τις πηγές του Εδεσσαίου ποταμού, στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού, τον ακολουθεί στην πορεία του, ανάμεσα από Κερασιές, μέχρι τους καταρράκτες της Έδεσσας, περνώντας από την λίμνη του Άγρα στην μνήμη του Μακεδονομάχου Τέλλου Άγρα και την τεχνική λίμνη του Εδεσσαίου ποταμού με το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο έξω από την Έδεσσα.
Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές θα είναι 22 χλμ. Η διαδρομή είναι στο μεγαλύτερο μέρος της ασφάλτινη και περίπου 3 χλμ. χωματόδρομος. Ξεκινά από τα Βρυττά και ακολουθεί τον δρόμο περιμετρικά της λίμνης του Άγρα περνώντας από το Νησί. Μετά το τέλος της λίμνης στρίβει αριστερά και περνά από το χωριό του Άγρα. Μέχρι το σημείο αυτό (17ο χλμ.) η διαδρομή χαρακτηρίζεται επίπεδη με δυο μικρές ανηφόρες στο 5,5 και στο 7ο χλμ. Μετά από τον Άγρα ο δρόμος γίνεται χωματόδρομος με έντονη κατωφέρεια για περίπου 2.000 μ. και με την υπόλοιπη διαδρομή ελαφρώς κατηφορική μέχρι το κέντρο της Έδεσσας. Σε όλη την διαδρομή είναι έντονη η παρουσία του νερού και των κερασιών που είναι και το σήμα κατατεθέν της περιοχής.
Παράλληλα με τον δρόμο αυτό, θα γίνει περιπατητικός δρόμος 7.000 μέτρων, χωρίς συναγωνισμό, ο οποίος θα ξεκινήσει από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Άγρα, και στην ίδια διαδρομή με αυτήν που θα διεξαχθεί ο δρόμος των 22.000μέτρων. Η ώρα εκκίνησης του περιπατητικού δρόμου θα είναι 9.15. Οι περιπατητές θα μετακινηθούν στον Άγρα, με … τραίνο (με ξενάγηση εντός) που θα αναχωρήσουν από τον σιδηροδρομικό σταθμό  Έδεσσας, στις 8.37π.μ.
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να είναι στην Γραμματεία το αργότερο 8.15 και να έχουν δηλωθεί μέχρι το Σάββατο 8 Ιουνίου στο mail  xrodif@yahoo.gr & στο fax 2381051618
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
Ο αγώνας είναι ΟΡΕΝ και μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας πάνω από 18 ετών. Μικρότερης ηλικίας αθλητές μπορούν να μετάσχουν μετά από ενυπόγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους
ΠΑΚΕΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
5 ευρώ και περιλαμβάνει :
-Εισιτήριο Τραίνου
-Ξενάγηση στο Τραίνο
-Νερά, Ισοτονικά
-Κεράσια
-Αναμνηστικό Δίπλωμα
-Αναμνηστικό Μετάλλιο Συμμετοχής
-Λεωφορείο μεταφοράς σακιδίων
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Ανδρών : Γενική, έως 29, 30-39, 40-49, 50 +
Γυναικών : Έως 34, 35+
Περιπατητές : Χωρίς όριο ηλικίας
Αν σε κάποια κατηγορία δεν συμπληρωθεί το όριο των έξι αθλητών τότε αυτή συγχωνεύεται με την επόμενη.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Παρακαλούνται οι αθλητές να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας τη  δήλωση στο mail:
1.  xrodif@yahoo.gr
2.  ή στo φαξ.:. 2381051618 (Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Έδεσσας).
3. Επίσης δηλώσεις μπορούν να γίνουν στο blog του αγώνα
http://dromoikerasiou.blogspot.gr/ & στο www.edessacity.gr
Εγγραφές και οικονομική τακτοποίηση θα γίνονται και στον χώρο του σιδηροδρομικού Σταθμού Έδεσσας και στην ειδικά διαμορφωμένη Γραμματεία, έως και τις 8:15 το πρωί καθώς το τραίνο αναχωρεί οπωσδήποτε στις 8:37 . Το ίδιο αντίστοιχα ισχύει και για όσους συμμετάσχουν στον περιπατητικό δρόμο
Τα σακίδια των δρομέων, με τα προσωπικά τους αντικείμενα, θα μεταφερθούν από το χώρο της εκκίνησης στον τερματισμό με ευθύνη της διοργάνωσης.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Ανεφοδιασμός με νερό και ισοτονικό θα υπάρχει ανά τέσσερα χλμ. και στον τερματισμό. Παρακαλούνται οι αθλητές να πετούν σκουπίδια μόνο εντός των σταθμών υποστήριξης.
ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ : Η διέλευση των αθλητών και αθλητριών θα καταγράφεται σε δύο  σημεία της διαδρομής. Οι αθλητές και αθλήτριες είναι υποχρεωμένοι να φορούν τον αριθμό τους σε εμφανές σημείο ώστε να μπορούν οι κριτές να τον καταγράφουν χωρίς πρόβλημα και καθυστέρηση.
ΠΙΝΑΚΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ - ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Πινακίδια χιλιομετρικών αποστάσεων θα υπάρχουν ανά 1 χιλιόμετρο, καθώς επίσης και σήμανση με κορδέλες και ειδική μπογιά.
ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ:  Ανώτατο χρονικό  όριο τερματισμού, ορίζονται οι 3 ώρες  δηλαδή η 12:30. Μετά από την ώρα αυτή, οι αθλητές/τριες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ – ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε τροποποίηση του κανονισμού ή και της διαδρομής του αγώνα όταν αυτό κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Κάθε αλλαγή θα γίνεται γνωστή και θα ανακοινώνεται στους αθλητές από τις σχετικές με τον αγώνα ιστοσελίδες .
ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΘΛΑ
θα βραβευθούν με κύπελλα οι πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας καθώς επίσης και της γενικής κατηγορίας. Θα βραβευτούν με μετάλλια οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας,. Διπλώματα συμμετοχής και μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ - ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Θα υπάρχει υποστήριξη από την ΕΔΟΜΑΚ Σκύδρας.
Επίσης σε πολλά σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν μέλη της Ραδιολέσχης Έδεσσας ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση για οτιδήποτε περιστατικό.
Έτσι οι συμμετέχοντες αλλά και οι οικογένειες τους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλήθος εκδηλώσεων και πολιτιστικών δρώμενων, πληροφορίες των οποίων βρίσκονται στο www.edessacity.gr .
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
1.      Φανιόπουλος Χριστόδουλος 6977355340
2.      Ροδίφτσης Χρήστος 6945770475
3.      Kυριακού Ευάγγελος 6944884141

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου